Reportage: Op pad met de bed-bad-brood-inspecteur

polizei

In het nieuwe illegalenakkoord hebben VVD en PvdA afgesproken dat nog slechts zes gemeenten illegale asielzoekers mogen opvangen. Andere gemeenten die toch vluchtelingen opvangen krijgen van het Rijk een boete. TIJM Magazine liep mee met een inspecteur die erop moet toezien dat het akkoord gehandhaafd wordt.

“Zo meneertje, wat zijn wij aan het doen? Stiekem vluchtelingen van bed, bad en brood aan het voorzien? Als ik het niet dacht. U weet dat dat verboden is? Dat wordt een fikse boete. Niks mee te maken, meneertje. Ik doe ook maar gewoon mijn werk. Regels zijn regels, meneertje. Vluchtelingen krijgen enkel bed, bad en brood in de daartoe opgerichte tewerkstellingskampen. Als iedereen maar op eigen houtje overal vluchtelingen van bed, bad en brood gaat voorzien, dan wordt het hier een zooitje. Daar kunnen we niet aan beginnen, meneertje.”

“Hij had honger, zegt u? We hebben allemaal wel eens honger. Maar dat betekent niet dat we de wet maar aan onze laars kunnen lappen? Mooie boel zou dat worden. Als Willem Holleeder zo met de Nederlandse wet om zou springen, had hij nooit in College Tour gezeten, begrijpen we wat ik bedoel? Honger… kom nou.”

“Maar vertelt u eens meneertje, wat hebben wij achter deze kast zitten? Volgens een tip van een trouw PvdA-lid lopen hier wel vaker schichtig kijkende zwartjes in en uit. Wij helpen hier toch niet nog meer asielzoekers hè? Wij zijn hier niet in Rotterdam of Ter Apel. Oh, helemaal niks? Dan vinden wij het vast niet erg om die kast even opzij te schuiven.”

“Ah, kijk eens aan, een illegale badvoorziening voor uitgeproceerde asielzoekers. Wij weten dat dat een grove overtreding van het bed-bad-brood-akkoord is? Natuurlijk weten wij dat. Alleen wij hebben een broertje dood aan de wet, is het niet? Wij willen alleen maar ons eigen morele gelijk oppoetsen, zonder aan de aanzuigende werking te hoeven denken.

“Als iedereen zo makkelijk denkt als u meneertje – en we hongerige asielzoekers overal maar te eten geven – dan staat binnen de kortste keren de halve sub-Sahara hier op de stoep. En weten wij hoeveel mensen dan een hongerdood sterven? Precies, nog veel meer. Dus we laten deze nogal dof uit zijn ogen kijkende jonge man gewoon honger hebben hier in Amersfoort. En dan komt u er vanaf met een fikse boete en een waarschuwing. Laat ik het niet nog een keer merken, meneertje.”

Cc-foto: Libertinus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *