Ook SBS past Piet aan

In navolging van RTL heeft nu ook SBS bekend gemaakt het uiterlijk van Piet aan te passen. In een persbericht laat moederbedrijf Sanoma weten al langer te worstelen met het uiterlijk van de populaire weerman. “Nu de eerste, zo belangrijke stap door RTL genomen is kunnen wij niet achterblijven. De meesten van ons zijn opgegroeid met het idee dat Piet uit Friesland komt, maar dat beeld past niet meer in deze tijd.”

Stigmatiserende achternaam

Volgens Sanoma is behalve het uiterlijk ook de achternaam van Piet stigmatiserend: “Het is ook zonder die duidelijke verwijzing in de naam duidelijk genoeg dat Piet een Fries is, en wij kiezen er als oer-Hollandse zender dan ook vol overtuiging voor om vanaf nu alleen nog maar over ‘Piet’ te spreken. Gelukkig heeft die naamswijziging geen gevolgen voor zijn programma. We verwachten dan ook dat de overgang soepel zal verlopen en zelfs door de felste voorstanders van Paulusma omarmd zal worden.”

Feestje

In het persbericht geeft Sanoma tenslotte aan dat Piets Weerbericht een echt Hollands feestje is en dat het tijdsbeeld nou eenmaal dicteert dat we geen onderscheid blijven maken tussen noord, zuid, oost en west.

Twitter

Op Twitter is #boycotoantmoarn inmiddels trending topic

Over de auteur: Dagmar Galama

Dagmar Galama (1971) heeft het eigenlijk niet zo op die zogenaamd puntige mini-bio's van één regel

Gepubliceerd door

Dagmar Galama

Dagmar Galama (1971) heeft het eigenlijk niet zo op die zogenaamd puntige mini-bio's van één regel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *