Meisjescolumns

Druk. Met een hoofdletter D.

nischaabVorige week was het weer zo ver. Er was weer een hoop trammelant over een column. Het begon allemaal met de column van ene Ebru (ik moest googlen wie zij was) en daar schreef Mano (ik moest googlen wie hij was) weer een column over. Toen schreef Elfie (ik moest googlen wie zij was) daar weer iets over. En dan heb ik het nog niet eens over het getwitter over al die columns. Zo blijven we lekker bezig met ons druk maken over wie wat zegt.

Meisjescolumns
Maar daar blijft het niet bij. Er is nu ook veel ophef over columns geschreven door meisjes. Ophef is een fraai woord voor veel mensen die zich druk maken over iets. Nu vraag ik je; zijn er geen belangrijkere dingen om je druk over te maken? Er gebeurt op dit moment heel veel om je echt druk over te maken. Neem alleen al Griekenland als voorbeeld. Daar zouden we ons druk over moeten maken met een hoofdletter D.

Dom, met een kleine letter d, want je weet natuurlijk dat dit absoluut niet het geval zal zijn. We maken ons graag druk over andere zaken. Zo maakte ik mij laatste druk toen ik onder de douche stond mij klaar te maken voor een tinderdate (jaja) en toen bleek mijn shampoo op te zijn. In paniek heb ik toen een vriendinnetje ge-appt en zij kwam toen met spoed een fles shampoo brengen. Gelukkig konden wij wel lachen om deze malle situatie.

Zoals Kierkegaard al schreef: “Een mens is het product van zijn verbeelding, zonder de opsmuk van het bestaan.” De portee van deze woorden dringt pas echt tot je door als je met je handen in het haar zit, maar de shampoo nergens te bekennen is.

Malle situaties
Mij kennende beland ik wel vaker in dit soort malle situaties. Laatste stapte ik op een man af en toen ik vroeg waar hij werkte, vertelde hij dat hij iets deed voor De Fancy. Je weet wel, dat blad. Ik dacht eigenlijk dat het blad niet meer bestond. Maar een medeschrijver ontmoeten is altijd leuk. Toen ik vroeg voor welke rubriek hij schreef, barstte hij in lachen uit.

Hij bedoelde natuurlijk ‘defensie’. Toen hij naar de wc ging, ben ik afgedropen.

Dit was doodgaan met een hoofdletter D.

meisjescolumns

Cc-foto: Joe St.Pierre

Over de auteur: Nischa al-Baghindra

Nischa al-Baghindra is eerstejaars student Journalistiek.

Gepubliceerd door

Nischa al-Baghindra

Nischa al-Baghindra is eerstejaars student Journalistiek.

Een gedachte over “Meisjescolumns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *