Jan Roos (VNL) wil einde aan riooljournalistiek op internet

De politieke partij VNL heeft bij monde van haar nieuwe lijsttrekker, Jan Roos, alvast een tipje van de sluier over haar verkiezingsprogramma opgelicht. Als het aan de partij ligt komt er snel een einde aan het ‘ongefundeerde geklets’ op internet. De overstap van Roos naar de partij was al op internet te lezen voor een officiële bekendmaking. “Een overduidelijk lak hebben aan fundamentele waarden als ‘hoor- en wederhoor'”, zo betitelt Roos dit feit zelf.

‘Geen greintje ethisch besef’

“Shockloggers en ‘internetjournalisten’ zijn in de regel ongelikte beren die maar wat roepen voor een beetje aandacht, met geen greintje ethisch besef”, zo gaat de nieuwe lijsttrekker verder. VNL zal na de verkiezingen komen met een aantal wetsvoorstellen die paal en perk stellen aan deze “soort schandpaaljournalistiek”. De wetsvoorstellen zullen van ‘journalist’ een beschermd beroep maken. Degenen die werkzaam zijn in het vak zullen getoetst worden aan de code van Bordeaux.

“Dat knalt alles maar op internet, zonder te checken en met de meest onmogelijke grove taal en grappen”, zo beklaagt Jan Roos zich nog op Twitter. De voorstellen kregen direct bijval van DENK. Tunahan Kuzu zegt blij te zijn met de terugkeer van “doodgewone normen en waarden” in het debat, hij ziet dan ook ruimte voor samenwerking met de partij waarmee ze het op vele vlakken kunnen vinden. “Een gezonde democratie valt of staat met de controle op de journalistiek”.

CC-Foto: Roel Wijnants (flickr)

Een gedachte over “Jan Roos (VNL) wil einde aan riooljournalistiek op internet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *