Hoofddoekje zegt wat tegen PVV’er Venema

Hoofddoekje zegt wat tegen PVV’er Venema

Schermafbeelding 2015-12-08 om 12.19.33

Hoi Eric van de PVV, ik zag dat je een twiet stuurde over mij. Je bezocht afgelopen zondag denk ik de Albert Heijn, jij schrijft zelf Albert Hein. (Hoe moet dat nou met die Nederlandse cultuur van je waar je zo trots op bent, als ik als hoofddoekje je al op de meest elementaire begrippen moet corrigeren?)

Je twiette: “Krijg ik weer de Islam in mijn gezicht geblaft.” Dat deed mij de spreekwoordelijke geëpileerde wenkbrauwen fronsen Eric. “In je gezicht geblaft worden” gaat toch over iemand die heel hard in je gezicht hoest? Heeft de juffrouw wiens hoofd ik bedek dat gedaan? Nee toch?

Weet je, misschien draagt ze mij wel, zodat ze niet de hele dag jullie superieure joods-christelijke cultuur met dikke klodders spuug in haar gezicht geblaft krijgt, van mannetjes zoals jij.

Wat #Islamisering betreft: de ouders van mijn draagster zijn ooit door jouw blanke landgenoten naar dit land gehaald om jullie Zwartepietenwerk te doen, dag in dag uit, op alle dagen behalve 5 december. Hun kinderen doen nu nog steeds de klusjes waar superieure Hollanders zoals jij zich te goed voor voelen. Bijvoorbeeld: tot laat in de avond achter de kassa zitten op een zondag, zodat jij die paar boodschapjes kunt doen, die je vergeten was omdat je de hele dag al Homeland op Netflix aan het bingen was.

Mensen zoals jij zien mij als symbool van vrouwenonderdrukking en seksuele discriminatie. Maar voor mijn draagster ben ik een stukje veiligheid. Misschien in een vorm die niet direct nodig is in Nederland, maar zij voelt zich er prettig bij. Zie het als dat veertje dat Dombo in zijn slurf droeg, om te kunnen vliegen. Probeer het zelf anders eens. Je hebt al een enorm bord voor je kop waarachter je je lekker veilig voelt. Symboliseer dat eens met een doekje erom. Ik weet zeker dat ik je hartstikke goed sta. Ga eens lekker in de Eerste Kamer zitten met mij op je kop. Gebeurt er daar ook nog eens wat.

Maakt niet uit. Ik ben immers maar een simpel stukje stof. Maar dankzij mij kan jouw caissière haar ouderlijk huis verlaten, om roomblanke mensen zoals jij op hun wenken te bedienen op zondag en wat extra geld te verdienen. Wat haar betreft bén ik een symbool van vrijheid. Vrijheid ja. Ondertussen maken jij en je partijgenoten van mij – een hulpmiddel, een simpel stukje stof – een agressief stukje symbool-terrorisme. Is dat niet een beetje de omgekeerde wereld, Eric Venema van de Partij Voor de Vrijheid?

Dat is het mooie van vrijheid; het kan voor iedereen wat anders betekenen. Dat geldt trouwens ook voor seksisme.

Cc-foto: Rana Ossama

85 gedachten over “Hoofddoekje zegt wat tegen PVV’er Venema”

   1. ze moeten die hofddoeken verbieden ze wonen in ons land wij dragen ze ook niet doe dat maar in je eigen moslim land maar niet in nederland de moslim is een kut volk weg er mee

    1. hahaha beste Roelof!!! Check onze nationale klederdrachten: heel veel soorten hoofddoekjes. Als je me niet begrijpt met deze opmerking, dan zul je het logo van ‘Zeeuws Meisje’ ook wel niet kennen.

    2. Je vergeet dat wat je ons land noemt, ook mijn land is, of je het wil of niet. En de islam beperkt zich niet tot wat jij moslimland noemt, maar staat open voor iedereen, waar die ook leeft op aarde, ook voor jou!

     1. Ouariachi, veel bewondering voor de geduldige reactie op een bericht dat door zijn belachelijkheid het lezen niet waard is.

    3. Pardon, ik kan ook zeggen de christenen/joden zijn kutmensen met een kut geloof. Maar juist zo ben ik niet ik heb respect voor iedereen en ieders cultuur. En in Nederland mag je toch dragen wat je wilt? En ik zeg ook niet ja de Hollanders hebben een kut geloof en weg uit alle Islamitische landen. Tjaa, jullie krijgen wel olie van een Islamitische land.

     1. Krijgen? Nee hoor, daar wordt dik voor betaald zodat meneer de sjeik zich kan wentelen in abnormale, decadente weelde. Wat geloof aangaat heb je gelijk, alle religies zijn kut, zoals jij het zo fijntjes en beschaafd verwoord. Maar ik heb een advies voor jou en je mede gelovigen: raap het beetje hersens die je hebt bij elkaar en vergeet alle niet bestaande goden en wordt atheïst, dan gaat er een wereld van vrijdenken voor je open!

     2. Nou dat valt tegen in Nederland
      Als je kind met een jas met een Nederlandse vlag ter grote van een postzegel naar huis gestuurd wordt en de moslima haar hoofddoek gewoon mag dragen
      Wie discrimineert wie
      Nederlanders zijn doorgeslagen in de weg met ons cultuur
      I heb niks met racisme maar zeker niet met de weg net ons cultuur waar we tegenwoordig in leven
      Ik ga me niet schamen voor het feit dat ik Nederlander ben
      En mocht U hier schrijffouten vinden dat boeit me niks als U me niet begrijpt zal ik het graag nog eens uitleggen

    4. Als dit land met al zijn pracht en praal die door de eeuwen heen bij elkaar is gerooft door over het paard getilde boerenknechten u niet meer bevalt dan zou ik toch lekker ff mn biezen pakken en optieven naar Nieuw Zeeland of zo ?. Kan je daar lekker puur en zuiver Nederlandsch wezen ?. Whe are here to stay en geen hooligan of tokkie die ons hier weg krijgt. Neem gelijk het grote boek der Nederlanders mee titel “Apartheid” om van daaruit weer een fijne Neerlandsche gemeenschap op te kunnen opbouwen. Trouwens uw kinderen kunnen veel beter met veranderingen omgaan en hun is wel een hele fijne toekomst gegund.

    5. “Ze wonen in ons land wij dragen ze ook niet doe dat maar in je eigen moslim land”
     Ironisch dat hier nu gespeculeerd wordt dat enkel hetgeen dat “wij” dragen, hetgeen is dat je hoort te dragen. Wie is “wij” ? Het feit dat mijn buurvrouw een mini rokje draagt, zou dat in moeten houden dat “wij” dat allemaal zouden moeten dragen?
     Gebrek aan educatie en klakkeloze overnamen van onnozel geroep van bepaalde personen die vaak media-aandacht krijgen, daar bent u helaas het gevolg van.
     Jammer om te zien hoe intelligentie door de jaren heen continu een stapje achteruit zet binnen deze maatschappij, en dat door degene “van wie dit land is” die spreekt over “wij” en “ze wonen in ons land”.

  1. Belachelijk voor woorden! !!! ” misschien draagt ze mij zodat ze niet de hele dag jullie superieure joods-christeljke cultuur met dikke klodders spuug in haat gezicht geblaft krijgt”???? De ouders van de draagster zijn ooit Door jouw “blanke” landgenoten naar dit land gehaald om jullie zwartepietenwerk te doen???? Hun kinderen doen nog steeds de klusjes waar “superieure” Hollanders zich te goed voor voelen? ?? Tot laat in de avond achter de kassa zitten op zondag, zodat hij die paar boodschapjes kan doen, die hij vergeten was omdat hij de hele dag al Homeland op Netflix aan het bingen was????? Over discriminatie gesproken “Beste Hoofddoek “, ik moet ook weleens op zondag avond boodschappen halen en nee….Dit doe ik niet omdat ik Homeland ( geen idee wat dat is ) op Netflix zit te “bingen”….Dit komt omdat ik een bedrijf heb ( nou niet ik…mijn vriend…weet je..die “blanke superieure christelijke Hollander” ) en soms helaas 7 dagen in de week moet werken!! En waar ik vandaan kom…is het ook een gewoonte om met de kerst geen vlees te eten maar omdat mijn vriend en zijn hele familie met de kerst gewoon met alles de lekkers de geboorte van Jezus viert, pas ik me aan- en doe gezellig mee! En waarom? ?? Omdat ik dankbaar ben voor familie war ik terecht ben gekomen, dankbaar voor land waar je alle middelen geboden worden om te doen wat je wil doen! En mijn ” blanke” vriend heeft ook 2 van die “superieure” Hollandse kinderen…die ook net zoals jij achter de kassa zitten…maar helaas Door een paar stoere jongens van jou geloof moeten ze elke week op de hoede zijn dat zij niet lastig gevallen worden of voor een ” hoer” uitgemaakt worden!

   1. Ik denk dat hoofddoekje niet gedoeld heeft op mensen als u, maar idd op types als Venema. Alle kassiers (sters) die ik tegenkom in het algemeen, zijn vriendelijk en ik vriendelijk terug. Ze een keer goeiendag, doet wonderen. Heeft met hoofddoekjes niks te maken en dat iemand er een draagt hebben wij ook niks mee te maken… Mijn klakje gaat ook niemand wat aan.

   2. Deze open brief is gericht aan Venema specifiek en zijn partij en aan PVV-aanhangers in Nederland.
    Blijkbaar voelt u zich aangesproken?
    Waar komt uw externaliserende woede vandaan?
    Van jaren lange frustraties over zaken die hier helemaal niks mee van doen te hebben wellicht?
    Kijk eens goed in de spiegel en wees eerlijk.

 1. De man heeft gelijk. Het is bijzonder vervelend, met alle islamitische aanslagen in misstanden in het achterhoofd, om tijdens het boodschappen doen geconfronteerd te worden met deze verschrikkelijke religie. De Albert Heijn zou dan ook alle religieuze uitingen onder het personeel moeten verbieden.

  1. Ik hoop zo dat je een grapje maakt, maar helaas. Volgens mij leef je in een vetkwab van een PVV’er waar je af en toe wat kruimeltjes domme ideologie voor je neus krijgt geworpen. Het zwart wit maken van de wereld behoort toe tot de onwetenden!

   1. Het is geen angst. Het is afkeer. En niet eens per se alleen van islamieten, maar het is evenwel specifiek de Islam die groeit en voor dood en verderf zorgt.

    Geconfronteerd worden met zo veel religieuze achterlijkheid en een PVV’er of racist genoemd worden wanneer je daar iets van zegt. Dat is Nederland anno 2015.

    1. Jammer. Het is een mooi, intelligent geschreven stuk. Je reactie mag krachter, niet schreeuweriger, want dat horen we genoeg anno 2015.

     Ben geen moslim. Ben Eric Maas en geloof niet dat Allah bestaat of god in het algemeen. Stuk verdieping zorgt voor minder angst of afkeer. Niet perse verdiepen in het geloof want daar kunnen we allemaal nare teksten in vinden die in anno 2015 niet meer horen maar verdiepen in de mens. Ze werkt in de AH zegt; “goede morgen”, (in het Nederlands), epileerd haar wenkbrauwen en weet wat Netflix en Homeland is meer NL kun je het niet krijgen.

     Ze verdient dus meer dan die jammere reactie van u.

     صولجان
     Eric

     1. Conservatieve religie blijft conservatieve religie. Dat een volgeling ervan haar wenkbrauwen epileert of Netflix kijkt doet daar niets aan af. Het blijft een verwerpelijke ideologie die hier gepast noch gewenst is.

      Daarbij wil ik aantekenen dat het onzinnig is om ons te verzetten tegen het reeds aanwezige Islamitische deel van bevolking. Die zijn er nu eenmaal al. Maar moeten het er nu echt meer worden? Moeten we nou echt nog meer achterstandswijken en no go areas creëren? Moeten we nou echt meer van die boze baardmannen en van de samenleving afgekeerde hoofddoek dragende vrouwen hebben?

      Deze immigrant vindt van niet.

     2. En het is ook een stukje frustratie. Wij hebben ons best gedaan om ons aan te passen. Arabische islamieten totaal niet en op de een of andere manier wordt er van ons verwacht dat we begrip hebben, of respect zelfs! En als het dan nog even wat meer tegenzit worden we ook nog eens op dezelfde hoop gegooid.

      De groeten! Zij kunnen zich ook gewoon aanpassen in plaats van angstvallig vast te houden aan een cultuur van duizenden kilometers verderop. En als ze zich dan zo fijn voelen bij die cultuur, laat ze remigreren en daar blijven.

     3. Ik vind persoonlijk verre van dat ze intelligent reageert.
      Even afgezonderd van het feit dat de initiële tweet van meneer Venema ook gewoon te achterlijk voor woorden is.

      Door er woorden als “roomblank” en “zwartenpietenwerk” in te verwerken geeft ze in mijn ogen zelf een racistisch randje aan haar verhaal en manier van kijken….Het verbaasd me dat bijna niemand dat opvalt?
      Daarnaast doet ze de aanname dat blanke Nederlanders geen “eenvoudig” werk doen omdat “wij” ons daar te superieur voor voelen en s’avonds blijkbaar alleen maar netflix kijken?
      Nou lief hoofddoekje, ik heb genoeg blanke kassameisjes gezien hoor en ik heb zelf in mijn tienerjaren ook gewoon in een spoelkeuken staan afwassen tot diep in de nacht voor een paar knaken. Dus die aanname van je, spat wederom als een luchtbel uit elkaar.

      Natuurlijk voelde ze zich aangevallen door de kortzichtige en beledigende tweet van Venema, maar haar reactie is in mijn ogen niet heel veel beter. Ze had beter de eer aan zichzelf kunnen houden door deze schreeuwlelijk lekker te negeren.
      Helaas laat ze nu in mijn ogen JUIST de aggressieve kant van de Islam zien….en helaas, heb ik die al té vaak gezien.

     4. @Ramon

      Het is een emotioneel onderwerp dus de reactie doet een beroep op emotie.

      Het racistisch kader is te herleiden tot de tweet waarop wordt gereageerd. Daar wordt met haar cultuur/geloof geprovoceerd. Sam Gerrits laat zien hoe dat eruitziet in de andere richting. Er wordt een hoofdcultuur geschetst die even intimiderend is. Hiermee wordt “islamisering” als maatschappelijk probleem ontkracht.

      De tekst bevat weinig subtiliteit. U ziet in de tekst een aanname die ik graag zou willen aanscherpen: “Blanke Nederlanders doen geen eenvoudig werk omdat zij daar zich te superieur voor voelen en liever Netflix kijken.”

      De aanname is: “Zij die een niet-Nederlandse achtergrond hebben, worden benadeeld op de sociale ladder. Dit is een systematisch probleem, hoofdzakelijk veroorzaakt door Blanke Nederlanders (ofwel Nederlanders van origine). De ene groep stelt de andere groep achter.”

      In de praktijk: Een hogere baan wordt eerder aan “onze blanke Nederlander” gegeven en een lagere baan eerder aan “die islamiet” of “die Marokkaan”. Dan zie je nog wel mensen van zowel Nederlandse als niet-Nederlandse oorsprong in de laagste trappen van de carrièreladder, maar de verhouding schuift richting Nederlandse, hoe hoger je kijkt.

      De schrijver brengt dit naar voren om de hypocrisie in Venema’s tweet te weergeven. In de tweet eist Venema samenhorigheid, maar daarbuiten tolereert hij (en de mensen die hij vertegenwoordigd) het verschil in kansen.

      Ik ben van mening dat reageren op Venema de correcte actie is. Venema en andere volksvertegenwoordigers kunnen alleen kritisch zijn van hun eigen uitingen als het volk de uitingen aan de kaak houdt. Kritiek corrigeert.

      Venema’s veronderstelling in de tweet is gevaarlijk. Als niemand er wat van zegt, vest Venema’s veronderstelling zich dieper in onze gedachtegangen. Kritiek is zelfbehoud.

     5. Ironisch hoe S. Roggeman durft te spreken over een religie van kilometers verderop, alsof het christendom of jodendom in zijn achterstand tot stand is gekomen, maar dat ter zijde.

      Ah joh Roggeman, maak je niet dik. Misschien had dat meisje achter de kassa wel gewoon kroeshaar dat ze wilde verbergen. Blijf me werkelijk waar verbazen over hoe groot sommigen het maken dat een meid een hoofddoek draagt.

  1. Jij hebt nog nooit de echte vrijheid geproefd die een atheïst dagelijks proeft. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat er geen goden bestaan en geloof me, dat is pas vrijheid! Geen bidden en geen regeltjes “want anders!”, hahaha. M.a.w., jij weet niet wat echte vrijheid is.

   1. Jouw vrijheid eindigt bij je voordeur. Zodra je de wereld in loopt dan heb je te maken met andermans vrijheid. Als jouw vrijheid die van mij kruist dan zullen wij beiden elkaars vrijheid respecteren. En daarvoor zijn er omgansvormen om de ander zijn vrijheid niet te ontnemen maar ook niet mijn vrijheid te belemmeren. Ik vind het een beetje vergezocht om jezelf volledig vrij te noemen in een wereld waar vrijheid op een andere manier word beleeft/ervaren. Bent u ook zo vrij om als atheïst naakt door de supermarkt te lopen ?. Dit neigt eerder naar “ik weet het beter want ik hoef met niemand rekening te houden als atheïst”. Of is de vrijheid van een atheïst meer waard dan van een gelovige?. Je hebt de kennis echt niet in pacht.

 2. roggeman

  en hoe komt het dat het zon puinhoop is in het midden oosten

  ben je de golf oorlog deel 1 en 2 vergeten

  en wie steunen al die dictators om alleen olie in te winnen

  diep je verder in …voordat je al denkt dat het aan de moslims ligt

  maar blijkbaar heb je de IQ net als die pvv er

 3. Goed stuk en wat een walgelijke Tweets van deze meneer!
  Ik mag hopen dat deze meneer zichzelf geen Christen noemt, want hij gedraagt zich precies het tegenovergestelde! #notinthenameofJesus

 4. Prima stuk jegens de achterlijke tweet van Venema, chapeau! Enige waar ik moeite mee heb is ‘jouw joods-christelijke cultuur’. Venema’s gedrag valt namelijk op geen enkele manier te rijmen met de normen en waarden van de joods-christelijke cultuur. Jammer dat dit zo geframed wordt.

  1. Denk dat dit zo geschreven is, omdat hij alle moslims over één kam scheert, hij nu zogenaamd (want zij lijkt mij wel slim genoeg) voor haar ook een hele religie representeert. De ironie, zeg maar.

  2. Ben het met je eens, maar ik denk dat zij het zo gebruikt, omdat de PVV het vaak heeft over :”onze” “Christelijke-Joodse cultuur”.en het is ook een therm die veel pvv aanhagers gebruiken, helaas wordt geloof/cultuur overal misbruikt om zieltjes te winnen.

  3. Ik ben het daar deels mee eens want een individu staat niet voor een heel religie of cultuur groep. Alleen ik begrijp anderzijds wel waar het vandaan komt want dat wordt namelijk wel met onze religie (Islam) gedaan. Een indivu haalt wat geks in zijn/haar hoofd en wie draait er voor op? Juist ja, de hele moslim gemeenschap. Not fair!

 5. Ow ow zo’n doekje wil ik oowk!!
  Om mijn hoofdt vooral koel te houdun wanneer de vokgende domme machow redneck weer zijn smerighu binnenste naar buiten keert. Oh oh en om mijn traanen te drogen en mijn buik fast te binden foordat ik nu tog helumáál verscheur van ut laggen! Oh oh ik skreef vokgende!! Hoefeeuul Spéllllvouttthun zitten hier nu in!?

  1. Weet je wat Jullie moeten doen, ga vissen ofzo Dan vangen Jullie nog eens wat. Het is heel simpel de paradijs is gratis en de hel betaal je er voor. De Keuze ligt aan je zelf.

  1. Nou inderdaad. Weer zo’n kerel die het wel allemaal voor een “onderdrukte”
   opneemt. Lekker de ridder uithangen. Zal hij zich goed voelen over zichzelf. Als hij namens iemand spreekt die zo ver van zich afstaat, kan hij op zn minst een beetje minder onbeschoft doen.

 6. Sterke tekst! Je haalt vooroordelen weg door zo’n slimme tekst te publiceren. Heel goed. Laat van je horen! En leuk geschreven ook nog.
  (Worden deze reacties niet gefilterd op hoe kwetsend ze zijn? Er zijn weer een paar mensen die het nodig vinden onder de gordel te trappen.)

 7. Het is een mooi, intelligent geschreven stuk. De reacties mogen wat mij betreft wat krachtiger, niet schreeuweriger, want dat horen we genoeg.

  Ben geen moslim. Ben Eric Maas en geloof niet dat Allah bestaat of god in het algemeen. Stuk verdieping zorgt voor minder angst of afkeer. Niet perse verdiepen in het geloof want daar kunnen we allemaal nare teksten in vinden die in anno 2015 niet meer horen maar verdiepen in de mens. Ze werkt in de AH zegt; “goede morgen”, (in het Nederlands), epileerd haar wenkbrauwen en weet wat Netflix en Homeland is meer NL kun je het niet krijgen.

  Ze verdient dus meer dan die gekke tweet. Ik hoop dat je mij, meisje bij de kassa, nog wel kan zien als leuke blanke jongen met blauwe ogen zoals ik jou zie, mooie meid met eigen keuzes en donkere ogen. Lang leven de liefde, stamppot met halal worst.

  صولجان / goedendag,
  Eric

   1. Echte vrijheid, door hersenspoeling verkregen! Vrijheid is als je zelf uitmaakt hoe je gekleed gaat binnen de fatsoensnormen. Nergens staat dat hoofddoekjes verplicht zijn dus waarom zou je?

  1. Sommige moslim meisjes worden binnengehouden, met name door vader en broer(s).
   Het nare randje van de moslim-cultuur, waar de schrijver gelukkig duidelijk niet onder valt.

   En: heeft u de reactie van Venema gelezen aan de onderzijde van te tekst?
   Dat zegt genoeg over dhr. Venema.
   Aangifte doen van seksisme en discriminatie en wegsturen met een boekenbon.

 8. NL is beter af zonder beide 🙂

  PVV gelul en anti-blank provocerend gedrag kunnen we beide missen als kiespijn en maakt NL een stuk leuker.

  ps: Pratende doekjes, I rest my case……

  1. PRACHTIG.. is er tenminste 1 iemand die kan relativeren.
   Ben het volledig eens met je…..Beide kunnen de pot op!
   Een hoofdoek die praat …….? dit gaat nergens over .

 9. Hoi
  Prima stukje. Die meneer is niet wijs. Hij verdient eigenlijk je aandacht niet. Ik proef in je stukje toch best wel wat frustratie. Misschien komt dat omdat je je toch wat wil verdedigen. Zonde van je tijd dus. En over het hoofddoekje: Raar dat het al zo diep ingeworteld zit, dat je je zonder hoofddoek minder zeker voelt. Daar moet je toch eens over nadenken. Ikzelf draag geen hoofddoek. Niet buiten en niet op mijn werk. Dit levert mij vaak opmerkingen op van mensen die vinden dat een hoofddoek MOET. Dan zijn bijna altijd mannen/jongens en ze maken hele nare opmerkingen. Het “onbegrip” komt dus van meerdere kanten.

  1. Dit is de reactie waar het overgaat. De druk om een hoofddoek te dragen is er vaak nog wel, merk ik. De keuze blijft bij de persoon. Denk dat, wat je schrijft goed is om te lezen voor vrouwen en meisjes die het lastig vinden om het onderwerp te bespreken.

  2. @bouchra: “Raar dat het al zo diep ingeworteld zit, dat je je zonder hoofddoek minder zeker voelt.”

   Dat is niet raar. Voel jij je ook lekker in je vel als iemand je eist je make-up en kledingsmaak op te geven, in het belang van conformisme? Nee, make-up en mooie kleding koop je bewust, en draag je omdat het de normaalste zaak in de wereld is. Daar mag een hoofddoek ook onder vallen, vind ik.

   De moslima die deze hoofddoek uit vrije wil draagt, ziet er een diepe en waardevolle betekenis in. Dit in tegendeel tot de make-up of de mooie kleding, die hoogstens maar een praktisch nut vervullen.

   Het probleem is de islamitische associatie, of niet? Een kruis om de nek dragen krijgt immers niet dezelfde graad van kritiek en afschuw.

   Iedere hoofdreligie wordt duidelijk op verschillende wijzen geïnterpreteert. Dit geldt ook voor politieke stromingen en andere scholen van gedachten. De moslima die ik ken kijkt naar haar religie en beseft dat haar radicaal-fundamentele broeders het bij het verkeerde eind hebben.

   Nou moet je eens goed nadenken wat er gebeurt als je een heel volk over één kam scheert. Wat gebeurde er toen dat werdt gedaan in het verleden?
   Blijkbaar hebben we er nog niets van geleerd. Op naar de volgende groep om buiten te sluiten.

    1. In de tekst wordt er gezegd dat het hoofddoekje haar beschermt tegen de tegencultuur. Er wordt verderop doorgehamerd op “veiligheid”. Daarom heb ik de zin anders gelezen: De veiligheid van haar hoofddoekje biedt haar de vrijheid om de buitenwereld te betreden. Zo heeft ze er een prettig gevoel bij.

     Natuurlijk zijn er een enkeling die hun dochters het kledingstuk voorschrijven, maar dan ligt het probleem eerder bij de ouders en hun begrip van ouderlijke macht, en niet bij de hoofddoek.

  3. Dapper dat je je eigen leven leid en niet laat leiden door idioten die vinden dat jij iets moet. Religie is iets van je zelf en daar heeft de buitenwereld geen boodschap aan. Wees bij dat jij niet zo bekrompen bent als veel anderen.

 10. Vooropgesteld: de reakties van Eric Venema zouden absoluut niet de mijne zijn. Vooral de 2e niet !

  Maar wat een vreselijk slecht artikel op alle fronten is dit !!!. Het berust nauwelijks op feiten maar op emotalk wat zo te zien ook weer dito reakties aantrekt

  Iemand wijzen op schrijffouten is al op zich een inhoudsloos zwaktebod. Zich bedienen van “superieure joods-christelijke cultuur” (ooit van verlichting gehoord ?) neigt al tot de nodige jaloezie en daarbij en passant de ziekelijke de zwartepieten discussie weer aanhalen; dit heeft alles weer trekjes van een narcistisch gutmenschengedrag. Dat deze mensen naar ons land zijn gehaald; daar zijn ze zelf toch ook niet bepaald slechter van geworden ? Tja, en als het ze uiteindelijk na de nodige klaagbedes niet bevalt is daar een goed bedoeld advies voor: naar uitkijken waar het beter is. Arabische landen bijv ?

  Feiten: Hoofddoek is symbool van een vernietigde wereld. Waarom ? dat kunt u hier lezen

  http://tinyurl.com/ng87ghz
  http://tinyurl.com/ozc3r6b

 11. Misschien wordt het tijd om te stoppen met negatief kritisch uitlateningen tov anderen. Beide teksten zijn negatief, helaas. kan ze beide niet waarderen. Er komen niet alleen blanken in de AH iets en er zitten niet alleen niet blanken achter de kassa op zondag…. Gewoon ophouden en met elkaar praten!
  Communiceren op een volwassen manier, met interesse. Dat heeft niks met religie te maken maar met ontwikkeling

 12. Oeps PVV, dat is toch die partij van PVV’er Van der Stoep die iets met kleine kinderen wilde doen?

  Verschrikkelijk hoe de oelewapper van een Venema zich gedraagt bij Albert Heijn en hoe krachtig en goed gereageerd is op zijn gedrag. Ga zo door en de kracht van de pen en overtuiging zal winnen!

 13. Waar haat dit nu weer over wie wil hier nu een punt maken? Allebei FOUT die reacties zijn niet goed ook van het hoofddoekje, schrijffouten zijn fouten die per internet snel gemaakt zijn maar daar ging het allemaal niet om, het ging om het maken van een punt, ach ach waar steek je je energie in……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *