Adolf Hitler geeft lidmaatschap AK-partij op

De Duitse oud-politicus Adolf Hitler heeft tijdens een persconferentie in Ankara bekendgemaakt niet langer beschikbaar te zijn voor een officiële functie binnen de Turkse regeringspartij. Hij ging niet in op de groeiende kritiek binnen de AK-partij op hem en op zijn meningsverschillen met president Erdogan.

Al langer bestaat onenigheid tussen Erdogan en Hitler over de koers van de regerende AK-partij. Noemde de president de voormalig Duitse Kanselier voorheen nog steevast een van zijn grootste inspiratoren, de laatste tijd valt hij Hitler steeds vaker publiekelijk af.

Als burgemeester van Istanbul in de jaren ’90 vroeg Erdogan nog retorisch: “Democratie, is dat een doel of een stuk gereedschap? […] Volgens ons kan democratie nooit het doel zijn. Democratie is een middel.” En meer recent merkte de Glorieuze Turkse Leider op: “Er zijn in de wereld genoeg voorbeelden [van het presidentiële systeem]. Je ziet het wanneer je naar Hitler Duitsland kijkt.”

Recentelijk nam Hitler echter publiekelijk afstand van de in zijn ogen “makke en gematigde houding van de Turkse president ten opzichte van het internationale zionisme en andere volksvijandige kankers van het vrije woord.”

President Erdogan was niet bereikbaar voor commentaar.

Cc-foto: Gahirē: Tparan Grigor Chihanean

Over de auteur: Ruben L. Oppenheimer

Ruben L. Oppenheimer (Maastricht 1975, 21,5 centimeter) was altijd al een man van weinig woorden.

Gepubliceerd door

Ruben L. Oppenheimer

Ruben L. Oppenheimer (Maastricht 1975, 21,5 centimeter) was altijd al een man van weinig woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *