Opiniemakers ontzet: zwarte vrouw vindt ook dingen

“Eerst had je gewone vrouwen, nu willen zwarte vrouwen ook al dingen”, dat is de teneur onder Nederlandse opiniemakers deze week. Sylvana Simons besloot politiek actief te worden voor de politieke partij DENK, hetgeen direct vragen opriep. “Gaan we niet te ver in onze tolerantie?”, zo schreef een opiniemaker woensdagavond op Twitter.

Wat Simons vooral kwalijk wordt genomen, is dat ze zich enkel toe lijkt te leggen op typische zwarte vrouwendingen. “Moet dat nou?” klaagt een andere bekende opiniemaker. “Laat haar eerst eens een mening vormen over typische witte mannendingen, net als de rest van ons.”

Een derde opiniemaker: “Het heeft natuurlijk niks met haar huidskleur te maken, maar Simons benadrukt wel heel erg dat ze zwart is. dat hoeft van mij nou ook weer niet.” Volgens hem gaat Simons ook veel te snel, “Laatst was er ook al een vrouw op tv, dus laat ze niet zeggen dat ze niet gehoord worden”.

3 gedachten over “Opiniemakers ontzet: zwarte vrouw vindt ook dingen”

 1. Zag net dat er een actiegroep is die de zwarte pieten discussie wil beĆ«indigen. Mooi. Kunnen we eindelijk aan een echte discussie beginnen en wel de discussie om het sinterklaasfeest af te schaffen op grond van het feit dat het onder het mom van een onschuldig kinderfeestje, de peuter klaarstoomt/ brainwasht om zijn gehele leven slaaf binnen een consumptiemaatschappij te zijn. Slaaf van een select groepje slavenhouderfamilies die zichzelf al geruime tijd geleden boven de ‘meute’ heeft geplaatst. Dat groepje mensen, dat keer op keer vnl. via de media, lachend in hun vuistje, de zwarte pieten discussie op gang brengt om het volk af te leiden van de werkelijke discussie, werkt voor die selecte groep psychopaten en ze laten zich daar rijkelijk voor belonen.
  Ja, lach maar om al die vaders en moeders die niet om dat sinterklaasfeest heen kunnen omdat ze hun peuters onmogelijk duidelijk kunnen maken waarom andere kinderen wel cadeautjes krijgen en zijzelf niet. En dat niet alleen thuis maar ook nog eens op school.
  Maar laat ik die hoog-intelligente, voor hun goed gedrag goed beloonde ‘multi-culti’groep er vriendelijk aan herinneren dat er vele wijsheden vanuit de volksmond zijn opgeschreven, waaronder ook die ene over wie het laatst lacht.
  Nog een pepernoot iemand? Stikt er maar in.

 2. Als je Sinti ben heb je echt een probleem met discriminatie
  Dat heeft mij oma wel gemerkt ondanks dat zij uit een nette familie kwam
  Wat zit mevr Simons eigenlijk zo dwars , dat ze negroide is en zich daardoor heel apart voelt ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *