#zeghet: Erdogan spreekt eindelijk over verkrachtingstrauma

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan voelt zich genoodzaakt naar buiten te treden over een trauma. “Ik werd verkracht door een Duitser #zeghet”, zo twitterde het gewezen staatshoofd maandagmiddag. Wereldwijd is er bewondering voor de openheid van Erdogan, die via zijn advocaat juridische stappen onderneemt tegen de daders.

Graag aandacht

erdoganverkracht“Het is al te makkelijk om te denken ‘Ik zocht het zelf een beetje op'”, zo liet Erdogan vervolgens in een veel gedeeld bericht weten. “Natuurlijk denk je eerst ‘Ik heb juist graag aandacht’. Dus mensen vinden al gauw dat je zelf tegen zo’n Duitser aan bent gaan schurken. Maar je moet je uiteindelijk realiseren dat je ook als president gewoon een mens bent. Met rechten, wensen en grenzen”.

Volgens Erdogan zijn die grenzen duidelijk overschreden. “Ik heb niet direct ‘nee’ gezegd, maar ook geen ‘ja”, zo legt hij uit. “Dat mag geen vrijbrief voor Duitsers zijn, zeker niet onder het mom van ‘een grapje’.

Bleef maar doorgaan

Emotioneel vervolgt Tayyip zijn verhaal. Dat hij de laatste tijd in verband werd gebracht met het verkrachten van geiten is schrijnend, nu blijkt dat de president in werkelijkheid zelf slachtoffer is van verkrachting. Een groepsverkrachting, zo blijkt. “Een iemand gaat te ver, maar al gauw gingen meer mensen meedoen. Die durven dan ook ineens”. Volgens het relaas van de Turkse president begon er dus 1 Duitser, maar kwamen er al snel meer meelopers “uit hun holen”, om van de inmiddels gespreide billen van de leider te genieten.

Het betraande gezicht van de president spreekt boekdelen als hij aangeeft dat ook Nederlanders (“Zo’n cartoonist en zo een met een brilletje”) mee deden aan de verkrachting, die steeds door bleef gaan. “En dan zegt zo’n andere Duitser [CEO van Axel Springer, red.] later ook nog eens dat hij het ook wel lekker had gevonden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *