VVD Amsterdam wil Paniekknop op Computers

De hoofdstedelijke fractie van de VVD wil een paniekknop op computers, smartphones en telex, dat zei een woordvoerder eerder vandaag tegenover stadszender AT5. De partij reageert daarmee op de berichtgeving dat mensen bij #ophef vaak geen kant op kunnen.

Nieuwe gebruikers op Twitter worden soms zelfs vastgehouden, met hashtags en Oliebollenparty’s. Duoraadslid Gerard Gremmen vindt internet veel te ver gaan. Spontaan gebruik van internet kan gebruikers in paniek brengen, “De eerste ervaring van deze mensen is dat ze op een schandalige manier worden bestolen. Ik zou nooit meer terug willen komen”.

Gremmen pleit voor een paniekknop op websites, telexdiensten en apps. Hij verwacht niet dat vloggers en shocklogs direct gehoor zullen geven aan zijn oproep, maar wil alles op alles zetten om meer #ophef te voorkomen. De toeloop naar diensten als Instagram en Snapchat is volgens de VVD enorm, “Je hoort zo vaak dat de ronselaars al naar binnen komen om mensen aan te spreken”. Tegenover TIJM Magazine konden de liberalen bij het schrijven van dit artikel niet nader reageren, “Ik ben gehackt!”, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *