Vakantiedagboek (3): Thierry Baudet op Sicilië #PauwopSicilie

thierryboot

Thierry Baudet is samen met andere jonge opiniemakers als Myrthe Hilkens, Özcan Akyol, Olaf Koens en Eva Jinek naar Sicilië om met eigen ogen de vluchtelingenstroom in de Middellandse Zee te aanschouwen. Maandag brengen zij verslag uit in het VARA-programma Pauw, maar voor TIJM Magazine houdt Thierry Baudet alvast een dagboek bij. Deel 1 leest u hier. Deel 2 hier.

Dag 3 – Pozallo

Ik heb vandaag het licht gezien. Echt, het licht.

U moet weten, na drie dagen optrekken met vluchtelingen, word je gewoon een beetje emotioneel. En ja, ik moet toegeven, dan ga je anders naar dingen kijken.

Als je drie dagen lang geconfronteerd wordt met grensoverschrijdende problemen, ga je je afvragen of je niet ook grensoverschrijdende antwoorden moet verzinnen. Of de nogal arbitraire landsgrenzen die wij mensen hebben getrokken niet het probleem zijn, in plaats van het antwoord. Of de natiestaat misschien sowieso niet zijn langste tijd heeft gehad.

Je gaat je afvragen of je het vluchtelingenprobleem van een andere kant moet benaderen. Niet met de vraag hoeveel vluchtelingen wij aankunnen, maar met de vraag hoe zij geholpen kunnen worden.

Je gaat je sowieso afvragen of jij wel het centrum van het universum bent als je drie dagen met Eva Jinek optrekt. En waarom mensen Eva eigenlijk een goede presentatrice vinden. Maar echt, waarom eigenlijk?

Dat soort vragen ga je jezelf stellen als de zon in je nek brandt, als je tong aan je gehemelte plakt, als je schoenen schuren, je benen branden, je handen trillen en je slapen bonzen.

En toen zag ik dus het licht.

Ik zag het licht en ik wist: nee, niets van dat alles.

Natuurlijk moeten we de grenzen dichthouden. Natuurlijk is hier geen plaats voor al die vluchtelingen. Natuurlijk betekent ‘nee’ bij vrouwen geen ‘nee’. En natuurlijk ben ik het centrum van het universum. Laten we eerlijk zijn, waarom zou u dit anders lezen?

Als herboren ben ik naar het hotel gegaan. Ik heb een fles wijn gepakt en ben naar de kamer van Myrthe Hilkens gegaan. Ze begon meteen te huilen. Zo onder de indruk is ze dus van mij. Zonder wat te zeggen pakte ik haar hoofd en trok het naar mijn kruis. Myrthe viel flauw. Ik kon het haar niet kwalijk nemen. Ik zou ook flauwvallen als ik door mijzelf werd versierd.

Terug op mijn kamer heb ik de wijn in mijn eentje opgemaakt. Met het glas nog in mijn hand, zakte ik op bed en daarna in slaap. Ik sliep een zachte slaap. Diep. Ik sliep alsof ik nooit meer wakker worden zou.

Morgen deel 4 van het dagboek van Thierry Baudet.
Deel 1 leest u hier.
Deel 2 leest u hier.

2 gedachten over “Vakantiedagboek (3): Thierry Baudet op Sicilië #PauwopSicilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *