IS eist supernova KSN 2011d op

Wat we weten van de ontploffingen op supernova KSN 2011d:

– Supernova
Donderdagmorgen rond 8:35 uur plaatselijke tijd is een serie explosies waargenomen op KSN 2011d. Het aantal slachtoffers is op dit moment nog onbekend. Wel is de supernova inmiddels opgeëist door Islamitische Staat (IS).

– Wilders: sluit luchtruim
Geert Wilders heeft opgeroepen om de grenzen van het luchtruim onmiddellijk te sluiten. Hij wil daarmee het gevaar van een supernova hier verkleinen. Volgens de PVV-leider is ‘de tijd van pappen en nathouden’ voorbij. “We moeten ingrijpen,” vindt Wilders. “Sommige delen van de Melkweg zijn een broeinest voor supernovae. Er zijn plekken waar de politie niet eens durft te komen.”

– ‘Laat donkere krachten niet winnen’
Hoe afschuwelijk de gebeurtenissen ook, volgens hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke moeten we proberen de draad weer op te pakken. Icke: “We mogen nooit, nóóit, toestaan dat de supernova ons handelen bepaalt. Dan winnen de donkere krachten. We moeten als samenleving beseffen dat de kans op een supernova extreem klein is. Die kans wordt met de tijd weliswaar groter, maar we mogen nooit toegeven aan die angst. Dan verliezen we alles waar we als open samenleving voor staan.” De opmerkingen van PVV-leider Geert Wilders doet Icke af als ‘een stuitende vorm van supernovafobie. “Die man weet niet waar hij het over heeft,” aldus Icke.

– Referendum Hongarije
De Hongaarse premier Orbán heeft een referendum uitgeschreven waarin de Hongaarse bevolking kan stemmen over sterren. Volgens de Hongaarse premier heeft het Hongaarse volk het recht onafhankelijk van de Europese Unie te beslissen over de omgang met potentieële supernovae. “Een ster is een aantasting van de Hongaars-Christelijke cultuur,” aldus Orbán.

– Update: Eerste beelden van de explosie

Lees ook:
Onbegrip over gebrek aan aandacht voor ontploffing op supernova KSN 2011d

“Witte dwergen moet je breken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *