Schokkend: Politie houdt buitensporig veel pooierbakken aan

Opnieuw blijkt de Nederlandse politie een broertje dood te hebben aan de diversiteit van de samenleving. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) blijkt dat agenten significant meer pooierbakken aanhouden dan andere auto’s. Volgens de politie gaat het om een onschuldige vorm van selectie, maar voorzitter Johnny Kwit van de Bond van Cadillac Escalade-rijders is niet overtuigd: “Dit zijn praktijken die echt niet meer van 2016 zijn.”

Bob Slingelandt, accountant in ruste, werd deze week voor de zoveelste keer van de weg gehaald met zijn witte Mitsubishi Outlander. “Op een gegeven moment is het geen toeval meer. Vrienden van mij met een Opel Ascona worden nooit van de weg gehaald, maar ik sta minstens één keer per week langs de kant van de weg. Ik laat het maar gebeuren, je doet er niets tegen. Maar inwendig ben ik boos.”

Self fulfilling prophecy
Ook Kenneth Vermeer staat geregeld stil met zijn Brabus getunede GLE met geblindeerde ramen en chromen dorpels. “De politie zegt dan dat het logisch is, omdat onderzoek uitwijst dat Brabusrijders met geblindeerde ramen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Maar ja, als je Brabusrijders vaker aanhoudt dan andere autobezitters, dan zullen ze ook vaker in de criminaliteitscijfers terecht komen. Het is de self-fulfilling prophecy van de misdaadstatistiek. Maar ondertussen zijn de Brabusrijders, de Escaladerijders en de Outlanderrijders de dupe. Terwijl ik gewoon een eerzame voetballer ben met veel te veel geld voor dat weinige beetje smaak.”

Die geblindeerde ramen voorkomen bovendien etnische profilering, aldus Arkin van Buuren, die vandaag zijn Jaguar F35 ophaalde bij de dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *