Samenvatting van alle voetbalboeken ooit

Deel 1 (Proloog) – Waarin de voetballer zich voorstelt
Iedereen kent je als die excentrieke spits/linksbuiten/rechtsachter uit de jaren ’90, maar achter die vrolijke jongen zit een complex mens? Joh, en nu vond je het tijd om eens het hele verhaal te vertellen? Spannend! Vertel me meer!

Deel 2 – Waarin de voetballer vertelt over zijn jeugd
Dus je komt eigenlijk uit een heel eenvoudig milieu? Wie had dat gedacht. En je hebt heel hard moeten knokken om de top te bereiken? Oh, je hebt zelfs een paar keer op het punt gestaan te stoppen, vooral toen je op een leeftijd kwam dat al je vrienden gingen stappen? En toen heb je toch de keuze gemaakt om je volledig op je carrière te richten? Ook al twijfelde de hele wereld en moest je opboksen tegen vooroordelen? Alleen je opa/moeder/jeugdtrainer steunde je door dik en dun? Tjeetje, wat een verhaal, man! Oh, dat was het nog niet?

Deel 3 – Waarin de voetballer toch de top haalt
Ja, iedereen kent je van die gouden jaren bij Ajax/Feyenoord/PSV/Trekvogels 1/Vitesse. Je vond jezelf een dragende speler? Wij dachten dat je vooral ballen afpakte en inleverde bij die écht goede voetballers, maar goed, het is jouw autobiografie, dus ga je gang. En toen kwam die transfer? Ja, dat zagen we niet aankomen.

Deel 4 – Waarin de voetballer gaat voor het grote geld
Nee, als dan een grote buitenlandse club met een zak geld voor de deur staat, zeg je geen nee. Logisch. En dat was ook een prachtig moment voor die opa/moeder/jeugdtrainer die je altijd steunde? Nou, dat zal wel een emotioneel moment zijn geweest ja. Dat kan ik me voorstellen. Dat hij/zij dat nog mee mocht maken hè, zo vlak voor dat tragische overlijden aan een longemfyseem. Want hij/zij pafte alsof zijn/haar leven er van afhing. Nou!

Deel 5 – Waarin de voetballer de verleidingen niet kan weerstaan
Oh, dat een jonge man van 26 uit de achterbuurten van Amsterdam/Rotterdam/Arnhem plotseling een paar miljoen op zijn bankrekening heeft staan is achteraf misschien helemaal niet zo’n zegen geweest? Tjezis. Want je ging gokken, zuipen, hoerenlopen en veel te dure auto’s kopen? Echt?! Plottwist van jewelste dit. Hoe is het mogelijk?

Deel 6 – Waarin de voetballer zoveel mogelijk gekke anekdotes opdist
Dus je was op het toppen van je kunnen als voetballer, maar je leven draaide slechts om vrouwen, auto’s en horloges? Ongelooflijk. Vertel nog eens dat verhaal dat je dronken in de auto zat met die meisjes uit de bar en dat je gebeld werd dat je over een half uur moest verzamelen voor die belangrijke Europese wedstrijd. Hahaha! Smakelijk verhaal. En haal nog eens herinneringen op aan de vrouw van de sponsor en hoe dat altijd uit de hand liep. Hahahaha! Prachtig. Gekke jongen.

Deel 7 – Waarin de voetballer in het zwarte gat valt
Het feesten ging wel een beetje ten koste van je spel? En eigenlijk heb je nooit meer het niveau gehaald wat je had moeten halen? Zonde man. En toen moest je stoppen? Nouja, gelukkig had je lekker verdiend die laatste jaren.

Oh, je hebt je geld niet verstandig belegd? Je had sowieso niet zo veel verstand van geld of dingen in het algemeen? En je uitgavenpatroon bleef hetzelfde, maar je inkomen niet? Ai, dat zou wel eens mis kunnen gaan. En een baan zat er ook niet in omdat je nooit een opleiding hebt gevolgd? Nee, natuurlijk ben je niet dom, maar echt slim was het ook niet om in dat beleggingvehikeltje van die neef van je manager te stappen, of wel? Oh, je ging failliet? Tjongejonge, wat een verhaal.

Deel 8 – Waarin de voetballer uit het dal klimt
Echt? Drugs ja? En gokken? Je hebt dingen gedaan waar je niet trots op bent? Tja, nu ik je verhaal zo lees kan ik me er best iets bij voorstellen hoor. Maar het was een harde les en je bent blij dat je ‘m geleerd hebt? Goed zo jongen!

En toen kwam je toevallig in contact met die jongens van je oude club? Die jongens die je uitlachte toen je als miljonair naar Engeland/Spanje/Italië vertrok? En die hebben je toen uit de put getild? Vind je het goed als ik een klein traantje wegpink?

Deel 9 (Epiloog) – Waarin de bal rond is en het verhaal ook
En nu ben je assistent-trainer bij de E6 van Ajax/Feyenoord/PSV/Trekvogels/Vitesse? En je vindt het heerlijk om weer op het veld te staan? Oh ja, je hebt het idee dat je daar thuishoort en eigenlijk niks anders kan? Ja, dat dachten wij ook.

En je vindt het belangrijk om je verhaal met ons te delen? Omdat je die ‘jonge gassies’ wil behoeden voor de fouten die jij gemaakt hebt? Prachtig! Oh, we krijgen ook nog een paar levenswijsheden mee? Waar hebben we dat aan verdiend… Prachtig! Bedankt voor je verhaal man! Echt een uniek verhaal van een unieke man. Vertel er nog eens over bij RTL Late Night anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *