Excuses: Redactie TIJM Magazine betreurt plagiaat

De redactie van TIJM Magazine heeft met ontsteltenis kennisgenomen van de aantijging dat een column op onze site een kopie zou zijn van een column die eerder in de Volkskrant verscheen. Na onderzoek bleek die aantijging te kloppen en is de column direct van onze site verwijderd.

De columniste leverde de column aan alsof zij die zelf had geschreven en de redactie zag geen reden om daaraan te twijfelen. Dat blijkt ook uit de hieronder gepubliceerde mailwisseling met de columniste. Omdat we kwaliteit van de column nogal matig vonden, zagen we ook geen reden om plagiaat te veronderstellen.

De redactie van TIJM Magazine biedt hierbij haar excuses aan voor deze onzorgvuldigheid aan de Volkskrant en aan schrijfster Sylvia Witteman. Wij zullen in het vervolg ook bij kwalitatief mindere columns secuur kijken naar de herkomst ervan.

De columniste in kwestie is aan TIJM Magazine verbonden als leer-werkstudente. Wij zullen met haar en haar opleiding in overleg treden over gepaste acties.

Namens de redactie van TIJM Magazine,

Jeroen Weghs

mail

Een gedachte over “

Excuses: Redactie TIJM Magazine betreurt plagiaat

  1. Subliem hoe op satirische wijze de column van Mw. Witteman van commentaar is voorzien!!!!

    Suggestie:

    Misschien dat de adjunct hoofdredacteur van de VK zijn hoofdredacteur er van kan overtuigen haar permanent toe te voegen aan de eilandredactie van de Daily Herald op St. Maarten en de column aan een redacteur van TIJM Magazine toe te vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *