Peter R. uitgeroepen tot beste bloemengroothandel van 2016

De Beste Bloemengroothandel is een initiatief van branchevereniging FLORA ter bevordering van de zichtbaarheid van bloemengroothandels in de media.

De Vries wint met zijn uitverkiezing een beeldje van Jeroen Henneman (een zilveren narcis vuistdiep in een bruine anjer) en een jaarabonnement op het tijdschrift Bloei!.

Vak van bloemengroothandelaars echt op de kaart gezet

Volgens juryvoorzitter Bep Klepelaar is de uitverkiezing van Peter R. de Vries een logische. “De verdiensten van Peter voor de bloemenbranche zijn enorm. Hij heeft met het aannemen van deze prijs het vak van bloemengroothandelaars echt op de kaart gezet.”

In een dankwoord liet De Vries weten dat bloemen een belangrijke plek innemen in de Nederlandse maatschappij, maar dat de diversiteit van de flora lang niet altijd tot zijn recht komt. “Op dat soort misstanden wijs ik dan”, vervolgde de gewezen misdaadverslaggever, “Dat is je burgerplicht”. De Vries hield zich in het verleden ondermeer bezig met de Heinekenontvoering en de verdwijning van Natalee Holloway. “Al heb je nog zo’n plausibel alibi, dan zegt men het vaak wel met bloemen”, stelt De Vries.

Peter R. de Vries neemt het stokje over van Ivo Niehe, die vorig jaar de fleurige lijst aanvoerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *