Noodklok: Bankiers verlaten massaal Nederland

Gestrande bankiers
Gestrande bankiers

De bankensector luidt de noodklok. Sinds ABN Amro-bankiers dit weekend hun variabele vaste inkomen moesten inleveren, is er sprake van een massale uittocht van topbankiers uit ons land. TIJM Magazine sprak met een bankier die hals over kop ons land moest verlaten.

Bert M. wordt naar eigen zeggen het land uit gepest. En hij is niet de enige. Volgens hem zijn er talloze wanhopige bankiers die hun geluk elders gaan beproeven. Zij zullen de levensgevaarlijke oversteek maken naar Londen, New York en Shanghai in piepkleine bootjes.

Concurrentiepositie
“Nederland is gewoon niet concurrerend genoeg”, aldus Bert M. “Eerst ging onze bonus eraan, nu het variabele vaste inkomen. Dan blijft er een schamele 600.000 euro per jaar over om van te leven. Daarmee zijn we ver onder het bestaansminimum beland. 50.000 euro per maand, terwijl wij wel elke dag met hart en ziel de bank weer een stukje dichter naar de afrgrond drukken.

“Op deze manier worden we gewoon gedwongen om ons heil elders te zoeken. In landen waar autisten zonder moreel besef nog op waarde worden geschat. In landen waar topmensen van overheidsbedrijven zichzelf wel gewoon fatsoenlijk mogen belonen. In landen waar topmensen zich gewoon mogen uitbetalen, of hun bedrijf nou op omvallen staat of niet. Als al dat talent naar het buitenland verdwijnt is dat een drama voor ons land.”

Rampenscenario
In de sector vreest men dat Nederlandse banken nu geleid gaan worden door mensen die daadwerkelijk weten wat er in de samenleving en op de werkvloer leeft. Mensen die de bank willen leiden volgens ouderwetse principes zoals aandacht voor klanten en personeel. “Een rampenscenario”, aldus Bert M. “Dit werpt ons bankensysteem enkele decennia terug in de tijd. Alleen nog maar simpele en transparante producten, redelijke salarissen voor werknemers en stabiele bedrijfsvoering. Dat kan op de lange termijn nooit goed gaan.

17 gedachten over “Noodklok: Bankiers verlaten massaal Nederland

  1. Natuurlijk hebben de autisten het weer gedaan.. Die frame begint een beetje vermoeiend te worden, neem eens de juiste diagnose ipv een beetje in het wilde weg wat roepen. Topbankiers zijn psychopaatjes, geen autisten. En nu klaar!

  2. Schitterend artikel. Ik veronderstel dat de dames en heren politici dit artikel volkomen serieus nemen en dus weer een oogje dicht gaan knijpen bij de “staatsbanken”.

  3. Tja, die arme bankiers. Rutte is ook al zo belaagd. Koopt de ABN AMRO voor een kleine 30 miljard euro en mag het niet eens verkwanselen voor 15 miljard. Of Rutte de rest niet ff Zelf kan bijleggen. Zelf ipv de belastingbetaler

  4. In landen waar autisten zonder moreel besef nog op waarde worden geschat.
    Je had beter dat stuk over autisten kunnen weg laten ! Zie er de humor niet van in 🙁 het is beledigend voor grote groep mensen die ASS hebben ! Ben hier dus boos over !

  5. Laat ze lekker gaan misschien komen daar dan eerlijke bankiers , die dienst baar zijn voor de samenleving en het midden en klein bedrijf , inlevings gevoelens hebben en tevreden zijn met hun rianten salarissen beter nog gewoon ambtenaar in dienst van de overheid en gecontroleerd door het volk !

  6. “Op deze manier worden we gewoon gedwongen om ons heil elders te zoeken. In landen waar autisten zonder moreel besef nog op waarde worden geschat.” Vindt je het nodig om autisten erbij te betrekken? Waarom gebruik je eigen soort niet? Stink homo sapiens dat je er rondloopt. Autisten zijn het probleem niet, das homo sapiens. Met dat gruwelijke lawaai wat van jullie afkomt, dan zwijg ik nog over de stank. Beetje meer respect graag voor het prototype van Homo Superior!!! Dat je vandaag en de rest van je leven een kuttijd hebt. Grtz. Jouke

  7. wat een slecht verhaal zeg! Nu moeten wij zeker verdrietig worden? Ik zou zeggen: lekker laten gaan! Dit lijkt me een hele slechte smoes om de misselijkmakende bonussen te rechtvaardigen. Hebben ze nou echt niets geleerd van de bankencrisis? It’s time to change!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *