Kuzoen en Kusturk op Ibiza

DENK-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk weten ook vandaag het nieuws, en vooral de social media weer te domineren. Eergisteren verscheen een video van DENK op YouTube, waarin Kuzu fel uithaalde naar kamervoorzitter Arib, die weigerde om een hoofdelijke stemming met een dag uit te stellen vanwege het Suikerfeest. Daarop volgde een vermanende reactie van Arib die de actie van DENK een Kamerlid onwaardig noemde.

Fractieleider Kuzu van de beweging die zegt vooral te willen verbinden zegt nu: “Het is werkelijk stuitend om te moeten ervaren dat wij van DENK telkens de gebeten hond zijn, terwijl het juist de overige Kamerleden zijn die zich niet waardig weten te gedragen. U hoeft maar een kleine rondgang langs de fractieleden van de PVV te maken om de ene na de andere onwaardige gedraging te kunnen constateren.”

DENK-Lhomo-v3DENK geeft aan het er niet bij te laten zitten: “Als mevrouw Arib een Kamerlidmaatschap onwaardig wil, dan kan ze een Kamerlidmaatschap onwaardig krijgen”, aldus Öztürk: “Het toeval wil dat wij net terug zijn van een fotoshoot op Ibiza waarmee wij aandacht willen vragen voor de onderdrukking van homo’s binnen de moslimgemeenschap. Onze beweging, die vooral staat voor verbinding, ziet namelijk een groeiende haat en discriminatie van die kwetsbare groep en dat hadden wij aan de orde willen stellen door het publiceren van compromitterende videos van collega-Kamerleden. Nu mevrouw Arib ons die mogelijkheid ontnomen heeft, rest ons niets anders dan de op Ibiza gemaakte foto’s versneld in omloop te brengen.”

Kuzu vult aan: “Vanaf morgen sieren mijn collega Öztürk en ik abri’s en bushokjes door heel Nederland om aandacht te vragen voor een onderschat probleem: de situatie van homo’s binnen de Islam. Met de foto’s hopen wij meer verbinding tussen hetero- en homo moslims te bereiken. Zelf zijn wij van mening dat het resultaat uiterst smaakvol is, maar onze Kamervoorzitter zal het wel weer het Kamerlidmaatschap onwaardig vinden.”

Öztürk: “Onze tegenstanders zullen wel beweren dat de foto’s gemanipuleerd zijn en onderdeel van een satirische uiting. Welnu, tegen hen zou ik willen zeggen: Trap er niet in!”

Over de auteur: Dagmar Galama

Dagmar Galama (1971) heeft het eigenlijk niet zo op die zogenaamd puntige mini-bio's van één regel

Gepubliceerd door

Dagmar Galama

Dagmar Galama (1971) heeft het eigenlijk niet zo op die zogenaamd puntige mini-bio's van één regel

Een gedachte over “Kuzoen en Kusturk op Ibiza”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *