Facebook verwijdert Armeense Songfestivalbijdrage #esf

Facebook verwijdert Armeense Songfestivalbijdrage

Nog voor dinsdagavond het Songfestival begint, is er al ophef over een van de liedjes. De inzending van de Armeense Iveta Mukuchyan is door Facebook van de site verwijderd. Volgens het sociale netwerk is het liedje “in strijd met de richtlijnen en voorwaarden van Facebook”. De video werd verwijderd, na klachten van de Turkse autoriteiten die ontkenden dat er überhaupt een Armeense inzending is.

“De Turkse regering ontkent in alle toonaarden dat er zoiets als een ‘Armeense Songfestivalinzending’ is,” aldus de Turkse president Erdogan. “Eenieder die iets anders beweert, is mentaal instabiel en vormt een gevaar voor Turkije en de wereld in het algemeen. Dat Facebook het frauduleuze en malicieuze filmpje heeft verwijderd is het enige juiste dat de site kon doen.”

Meldpunt
Juryleden die ondanks het niet bestaan van een Armeense inzending, toch op Armenië willen stemmen, worden door de Turkse overheid in de gaten gehouden. Een speciaal meldpunt is ingericht om deze juryleden aan te geven. Een Duits jurylid is om deze reden al van het festival verwijderd. In een reactie zei de Duitse Bondskanselier Merkel dat het misschien maar beter is dat het jurylid naar huis is, “aangezien juryleden die op niet-bestaande inzendingen stemmen, misschien niet de beste juryleden zijn”.

Over de auteur:

Een gedachte over “Facebook verwijdert Armeense Songfestivalbijdrage #esf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *