Donald Trump: Women’s march was groter geweest als ik ‘m had georganiseerd

De mondiaal breed uitgemeten “Women’s march” heeft lang niet zo’n grote groep op de been gebracht als zou hebben gekund. Dat laat de kersverse president Donald Trump vandaag weten. Volgens hem was de opkomst vele malen hoger geweest als hij de mars had kunnen organiseren.

“Everyone so tired from inauguration. Not ready to march next day. Really unconvenient!”, zo liet de president op Twitter weten.

De eerste schattingen gaan ervan uit dat er maar liefst 2,5 miljoen mensen op de been waren, een schijntje in vergelijking met de officiële cijfers die de Trump Administration naar buiten bracht over de inauguratie. Daar kwamen in Washington alleen al 5 miljoen mensen op af, zo blijkt uit een communiqué van Trump.

‘Vrouwen liever thuis’

Het feit dat de Women’s march vooral op vrouwen leunde blijkt het pijnpunt geweest te zijn. Uit vandaag bekend gemaakte cijfers blijkt dat vrouwen liever thuis blijven, en de mars voor vrouwenrechten dus beter aan mannen overgelaten had kunnen worden. Internetcourant Breitbart becijferde dat marsen van mannen bovendien op een bredere steun onder de bevolking kunnen rekenen.

trump-inauguration-tekst

Een gedachte over “Donald Trump: Women’s march was groter geweest als ik ‘m had georganiseerd”

  1. Dit lijkt een gevalletje nepnieuws. Volgens mij waren al die vrouwen gewoon een dag te laat. Oorzaak: eentje had de verkeerde datum in haar agenda staan en gedeeld op Facebook. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *