Scholieren uit Weert die langs VVD’ers fietsen krijgen begeleiding

De gemeente Weert gaat beveiligers beschikbaar stellen om met scholieren mee te fietsen langs een partijkantoor voor VVD’ers in Weert. Dat bevestigt de gemeente na berichtgeving van de Telegraaf. Het gaat om een groep van zeker vijfhonderd kinderen die in de buurt van het kantoor naar school gaan. Volgens wethouder Geert Gabriëls (Onderwijs) komt de gemeente met het plan tegemoet aan een gevoel van onveiligheid bij bewoners.

‘We willen het niet moeilijker maken dan het is. Sommige bewoners hebben het gevoel dat het onveilig is en dat krijgen we niet uit hun hoofd gepraat. We staan er wel bij stil dat we zo het signaal afgeven dat het wel eens onveilig zou kunnen zijn, maar ik benadruk nogmaals dat er geen signaal is dat een samenscholing van VVD’ers gevaarlijk is. We willen het liefst dat bewoners er zelf achter komen dat VVD’ers niet per se een bedreiging vormen.’

Een grote groep bewoners is een protestgroep gestart. Zij zijn vooral boos dat de gemeente geen inspraak van omwonenden heeft gevraagd voor het huisvesten van VVD’ers. Volgens de gemeente was daar geen tijd voor.

VVD-driehoek
Het besluit van de gemeente Weert komt op het moment dat er veel te doen is over radicaliserende liberalen. Zo schreef dagblad Trouw eerder deze maand over de VVD-driehoek Wassenaar-Bloemendaal-Bilthoven, waarin extremistische VVD’ers de dienst zouden uitmaken en de politie zich nauwelijks nog op straat durft te vertonen.

gerri4We wachten nog op de laatste berichten uit Weert van onze correspondent Gerri Eickhof

Over de auteur: Pascal Vanenburg

Pascal Vanenburg (Kaasmarkt, 1978) is veel te lang van stof voor een autobiografische oneliner.

Gepubliceerd door

Pascal Vanenburg

Pascal Vanenburg (Kaasmarkt, 1978) is veel te lang van stof voor een autobiografische oneliner.

Een gedachte over “Scholieren uit Weert die langs VVD’ers fietsen krijgen begeleiding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *