WOB: Koningshuis stuurde NOS lijst van verboden onderwerpen

In 2012 heeft het Koninklijk Huis zich vertrouwelijk negatief uitgesproken over de inzet van Oranje-elementen binnen satirische uitingen, met alle gevolgen van dien. Het tv-programma Koefnoen, dat middelpunt van de kritiek was, heeft zich nooit meer kunnen herstellen van de gebeurtenissen en is sindsdien verstoken geweest van grappen van enig gewicht.

Inmiddels blijkt dat het niet bij de veroordeling van Koninklijke satire blijft: een woordvoerder van de RVD heeft officieel bij de NOS een lijst ingeleverd met ruim dertig verboden onderwerpen. Dat blijkt uit een door TIJM Magazine middels de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) verkregen brief van de RVD aan de NOS.

Het is onbekend hoe de NOS op de brief heeft gereageerd, maar uit het feit dat sinds dit schrijven geen kritische reportages over het Koningshuis of onrijpe avocado’s bij de NOS zijn verschenen, kunt u die reactie wel raden.

De brief ziet u hieronder:

kh2

Cc-foto: Ministerie van Defensie

Over de auteur: Marnix Pauwels

Marnix Pauwels was geen schim van wie hij is. In zijn vrije tijd verzamelt hij borsten.

Gepubliceerd door

Marnix Pauwels

Marnix Pauwels was geen schim van wie hij is. In zijn vrije tijd verzamelt hij borsten.

5 gedachten over “WOB: Koningshuis stuurde NOS lijst van verboden onderwerpen”

  1. Er bestond, bestaat en zal blijven bestaan vrijheid van meningsuiting. Het simpele feit dat dit het koningshuis niet zou bevallen, doet niets terzake. Een koning, en eerst koningin, die tolereren dat bewindvoerders de wet aan hun laars lappen en daarmee willekeur toestaan, heeft niets koninklijks. Ook het feit dat hij koning is bij de gratie van een denkbeeldige spirituele entiteit, maakt nog geen koning van hem. Hij is koning bij de gratie van het Nederlandse volk en is druk doende die gratie te verspelen. Ik schrijf en blijf over dat koningshuis schrijven wat ik wil en meen dat juist is.

  2. dit is ook mijn mening we leven hier nog in een vrij land wil je niet dat over je geschreven word zorg dat je er geen aanleiding voor geeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *